Boek
Nederlands
Advocaat Mickey Haller verdedigt een vrouw die in de gevangenis zit voor het vermoorden van haar echtgenoot, een politieagent. Terwijl hij het onderzoek heropent, wordt hij tegengewerkt door mensen die niet willen dat de waarheid bovenkomt.
Titel
Eerherstel
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
Mylène Delfos David Orthel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Resurrection walk
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2023
399 p.
ISBN
9789049201968 (paperback)

Besprekingen

Een juridische thriller uit de ‘Lincoln-advocaat’-serie. Advocaat Mickey Haller neemt een schijnbaar onmogelijke zaak aan: de verdediging van een vrouw die vasthoudt aan haar onschuld, ondanks haar veroordeling vier jaar eerder voor de moord op haar echtgenoot, een politieagent. Met de hulp van zijn halfbroer, de gepensioneerde LAPD-detective Harry Bosch, begint Haller aan een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid, terwijl ze worden tegengewerkt door mensen die niet willen dat de zaak heropend wordt. Vlot en vaardig geschreven. Michael Connelly werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs. Hij won vele thrillerprijzen en wereldwijd zijn er al meer dan tachtig miljoen van zijn boeken verkocht. In 2018 won hij de Diamond Dagger van de Crime Writers’ Association voor zijn gehele oeuvre. De serie ‘The Lincoln Lawyer’ is ook te zien op Netflix.

Over Michael Connelly

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia