Strip
Nederlands

Star waar?

Midam (auteur)

Star waar?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina ballonstrips.
Titel
Star waar?
Auteur
Midam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Dark, j'adore
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2005
46 p. : ill.
ISBN
90-314-2722-5 (paperback) 9789031427222 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Er zijn weinig gagreeksen die albums lang een hoog niveau aanhouden. 'Titeuf' is er één van. 'Kid Paddle' ook. Ondanks de constante kwaliteit haalt de serie in Vlaanderen niet de oplagecijfers die minder gefortuneerde reeksen wel bereiken. Rechtvaardig is het niet.

Met het tiende deel offreert Midam opnieuw een vuurwerk van spitsvondigheden en humor. Zelfs de oerklassieke gag van knaapjes die via allerlei trucs een voor hen verboden griezelfilm willen bekijken, vervalt in zijn handen nooit tot een slap cliché.

De biotoop van Kid Paddle is de wereld van de games. Thuis op de computer of in het lunapark. Kids leefwereld, waar de realiteit eindigt en de fantasie begint is niet altijd duidelijk, wordt bevolkt door vuur of groen braaksel spuwende monsters, kwijl afscheidende creaturen, pokdalige ridders met huiveringwekkende wapens in de aanslag. Doden of gedood worden, verder spelen of game over: de eeuwige uitdaging.

Wanneer Kid, Horace of Big bang niet achter een s…Lees verder
Deze ballonstrip heeft een karikaturale setting. Kid Paddle is een doorsnee puber, die is bezeten van videospelletjes. Zijn grootste genoegen bestaat uit het elimineren van de meest groteske monsters in de spelletjes. Hij deelt zijn passie voor het spel met zijn vrienden Big Bang en Horace. In het tiende deel van de stripreeks rond Kid Paddle onderwerpt dit drietal hun omgeving wederom aan de meest idiote grappen. De vader van Kid is een stoffige ambtenaar die niet is opgewassen tegen de onbegrensde inventiviteit van zijn zoon. Ook zijn zusje ontkomt niet aan de absurde dadendrang van broerlief. De scenarist/tekenaar combineert een originele toon in de humoristische dialogen met een heldere, maar bizarre tekenstijl. Hij verstaat de kunst zich te verplaatsen in de wereld van jongeren, die zijn verslingerd aan computerspelletjes. De omslag is onverbrekelijk verbonden met de humorvolle inhoud.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de stips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, K…Lees verder op Wikipedia