Boek
Nederlands

Wat hoort konijn?

Milja Praagman (auteur)
+1
Wat hoort konijn?
×
Wat hoort konijn? Wat hoort konijn?

Wat hoort konijn?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn graaft onder de grond. Hij herkent de dieren boven hem aan de geluiden die ze maken. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige, paginagrote kleurenillustraties en een flapje. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Horen, Dierengeluiden
Titel
Wat hoort konijn? / tekst en ill. Milja Praagman
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011
[18] p. : ill.
ISBN
9789025858391 (hardback)

Besprekingen

Konijn graaft onder de grond en hoort boven zich de geluiden van andere dieren, waaronder een hond, bij, poes en varken. Aan hun geluiden herkent hij d dieren. Uiteindelijk zien deze dieren de oren van het konijn uit de grond steken en zijn nieuwsgierig aan wie die toebehoren; een klepje omvouwen en je ziet Konijn. Om het boekje te lezen en te bekijken, dient het een kwartslag gedraaid te worden. Door middel van een repeterend, verhalend versje, dat steeds eindigt met de vraag: Wat hoort Konijn?, wordt gewezen op Konijn onder en een ander dier boven de grond. De interactie bestaat uit het benoemen van het dier dat bovengronds is afgebeeld. De dieren zijn groot weergegeven en goed herkenbaar. De tekeningen zijn eenvoudig, met heldere, natuurlijke kleuren (behalve de blauwe hond) en weinig achtergrond. De herkenbare geluiden zijn in een speelse letter aan de illustraties toegevoegd. De tekst is een prettig voor te lezen versje; juist de herhaling en de ritmiek maken het voorlezen leuk. …Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia