Boek
Nederlands

De wraak van de kroonprinses

Morgan Rhodes (auteur), Selma Soester (vertaler)
+1
De wraak van de kroonprinses
×
De wraak van de kroonprinses De wraak van de kroonprinses
In de reeks:
Genre:
In een wereld waar magie bijna verdwenen is, leidt de ontdekking van een meisje met toverkracht tot een oorlog tussen drie koninkrijken. Vier jongeren zoeken, elk op hun eigen manier, een uitweg uit de ellende: de verwende prinses Cleo, de rebelse Jonas, tovenares Lucia en troonopvolger Magnus.
Titel
De wraak van de kroonprinses
Auteur
Morgan Rhodes
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Falling kingdoms
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
383 p.
ISBN
9789024559459 (paperback)

Besprekingen

De wraak van de kroonprinses, eersteling uit een vierdelige fantasyreeks van de Canadese Morgan Rhodes, mag dan wel van technische elegantie getuigen, de historie wil wat te nadrukkelijk binnendringen in de fantasytraditie. Een lapjesdeken, maar dan wel eentje doorweven met vierkleurige persoonlijke belevingen. Oorlog dreigt op het eiland Mytica. Terwijl de magie langzaam wegvloeit uit de sterfelijke wereld, groeit de jaloezie van de tanende koninkrijken Paelsia en Limeros tegenover het blijvend voorspoedige Auranos. De moord op een Paelsiaanse boerenjongen door jonge Auranische edelen wordt de aanleiding voor de noordelijke rijken om samen te spannen tegen hun zuiderbuur. Het is de achtergrond voor de persoonlijke zoektocht van vier jongeren, prinses Cleo van Auranos, boerenjongen Jonas uit Paelsia en prins Magnus en zijn zus Lucia van Limeros: naar verloren gewaande magie, naar wraak voor een vermoorde broer, naar goedkeuring van een bloeddorstige vader en naar ontluikende kr…Lees verder
Het continent Mytica is verdeeld in drie koninkrijken: Limeros, Paelsia en Auranos. Als prinses Cleo van Auranos per ongeluk betrokken raakt bij de moord op een arme wijnboer in Paelsia, barst de oorlog tussen de koninkrijken los. Tegelijk met drie andere jongeren zoekt Cleo naar een uitweg uit de ellende: Jonas, de broer van het slachtoffer die op wraak zint, Lucia, een door de koninklijke familie van Limeros die ontdekt dat ze beschikt over een vorm van magie, en Magnus, de troonopvolger van Limeros. Spannend eerste deel van een 'coming of age'-verhaal over vier jongeren die proberen een eind te maken aan een vreselijke oorlog. Morgan Rhodes schreef onder het pseudoniem Michelle Rowen enkele paranormale bestsellers. 'De wraak van de kroonprinses' is haar eerste fantasyroman. Met een kaartje en een lijst van personages voorin. Vrij kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.