Een jonge vrouw die de relatie met haar nieuwe vriend vanwege zijn gedrag heeft verbroken, ontdekt korte tijd later dat hij een relatie met haar zusje heeft.
Titel
De verborgen glimlach
Auteur
Nicci French
Vertaler
Molly van Gelder Eelco Vijzelaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Secret smile
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019
331 p.
ISBN
9789026344367 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De verschijning van een nieuwe thriller van het Britse echtpaar Nicci Gerard en Sean French is zo stilaan uitgegroeid tot een jaarlijks thrillerevent. Het duo lijkt nog altijd opgewassen tegen de druk van het jaarlijkse nieuwe boek dat aan de verwachtingen van lezers dient tegemoet te komen, en zo mogelijk nog sterker en origineler moet zijn dan vorig werk. Tijdsdruk en prestatiedruk maken het jaarlijkse boek voor veel auteurs tot een sisyfusarbeid, maar voor Nicci French geldt wellicht het gezegde: gedeelde pijn is halve pijn.

Miranda, een jonge, vrijgevochten en ondernemende vrouw, ontmoet Brendan, een knappe, geestige en innemende jongeman; op het eerste gezicht een banaal vertrekpunt, dat in De verborgen glimlach evenwel aan de basis ligt van veel kommer en kwel, wat uiteindelijk zal uitmonden in moord en wraak.

Het opwekken van onderhuidse spanning in een huis- tuin- en keukenomgeving is zowat het handelskenmerk bij uitstek geworden van Nicci French. Ook nu w…Lees verder
Als Miranda na een vermoeiende werkdag thuiskomt, treft ze haar nieuwe vriend Brendan liggend op de bank aan, lezend in haar dagboek. Woedend zet ze hem de deur uit. Twee weken later vertelt haar zusje Kerry haar dat er een nieuwe liefde in haar leven is: Brendan. Miranda weet niet hoe ze het heeft. En als Brendan op het verlovingsfeestje van hem en Kerry in Miranda's oor fluistert dat hij nog steeds denkt aan een bepaalde seksuele handeling met haar, is het voor Miranda duidelijk hoe verdorven Brendan is. Maar hoe ze iedereen ook probeert te overtuigen van Brendans slechtheid, niemand wil naar haar luisteren, haar gedrag zou te wijten zijn aan het feit dat haar relatie met Brendan op de klippen liep. De hele situatie met Brendan wordt uiteindelijk heel angstaanjagend. Zoals gebruikelijk is de hoofdpersoon in deze uiterst spannende en boeiende Nicci French-thriller een moderne, onafhankelijke vrouw.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia