Titel
Broadchurch. Season 3
Componist
Ólafur Arnalds 1986-
Acteur
David Tennant 1971- Olivia Colman
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
8 x 45 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8717344759359

Besprekingen

Derde en laatste seizoen* (2017) van een Britse misdaadserie met Olivia Colman en David Tennant. De gebeurtenissen spelen zich opnieuw af in het rustige Zuid-Engelse kustplaatsje Broadchurch. Drie jaar na de rechtszaak tegen de vermoedelijke moordenaar van de 11-jarige Danny onderzoeken DS Ellie Miller (Colman) en DI Alec Hardy (Tennant) de brute aanranding van een vrouw uit het dorp. De zaak rijt oude wonden open en leidt ook tot vragen rond de moord op Danny. Maaike Tol (delagarde.nl) schrijft: ‘(…) Een dorpje met een gesloten gemeenschap van inwoners die ieder onverkwikkelijke geheimen bewaart. Het klinkt erg cliché, maar juist deze elementen zijn pluspunten van de Britse hitserie Broadchurch (…) Hoofdattractie van Broadchurch is het sterk acterende duo David Tennant en Olivia Colman (…) Het zijn sferische beelden die de toon zetten en contrasteren met het verschrikkelijke misdrijf dat in deze betoverende omgeving werd gepleegd. (…)’ Acht afleveringen.

Over Ólafur Arnalds

Ólafur Arnalds (Mosfellsbær, 3 november 1986) is een IJslands multi-instrumentalist, componist en muziekproducent. Hij is de neef van zangeres en muzikante Ólöf Arnalds.

Biografie

Ólafur begon zijn carrière als drummer in hardcorepunk- en heavymetalbands, maar maakt tegenwoordig muziek waarin hij strijkinstrumenten, piano, ambient en elektronische muziek mengt. Zijn stijl wordt soms aangeduid als eigentijdse klassieke muziek. Ook maakt hij muziek voor films en televisieseries zoals Broadchurch. Hij toerde onder meer met Sigur Rós in 2008.

In 2009 vormde Arnalds een experimenteel techno-project, genaamd Kiasmos, samen met Janus Rasmussen van de IJslandse electropopband Bloodgroup. In 2014 werd het debuutalbum van Kiasmos bekendgemaakt.

Discografie