Boek
Nederlands

Indringer

Patrick De Bruyn (auteur)

Indringer

Patrick De Bruyn (auteur)
Genre:
Een duister syndicaat probeert met ontvoering, afpersing en moord de macht te grijpen binnen een Vlaamse instelling die zich bezighoudt met de rehabilitatie van een groot, verlaten industrieterrein.
Titel
Indringer
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2000
349 p.
ISBN
90-804319-2-3

Besprekingen

Dit is een herwerkte uitgave van Patrick De Bruyns thriller uit 2000, destijds verschenen bij uitgeverij Van Halewijck. Hoewel het boek destijds werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs, oordeelde de auteur dat de intrige en uitwerking van de personages niet langer beantwoordde aan de eisen die hij hanteert met betrekking tot eigen werk, wat meteen leidde tot een drastische bewerking waardoor de personages en de intrige aan geloofwaardigheid hebben gewonnen. Wie in de gelegenheid is om de twee werken te vergelijken, komt tot de vaststelling dat de auteur qua stijl en vakmanschap een hele weg heeft afgelegd en dat het actuele resultaat meer dan ooit in aanmerking komt voor een toekenning van een thrillerprijs.

Claire, een jonge dynamische vrouw met een leidinggevende functie, geniet samen met haar man en vijfjarig dochtertje van een welverdiende vakantie in Spanje. Aan de rust komt evenwel bruusk een einde als haar kind spoorloos verdwijnt en zijzelf het onderwerp wordt va…Lees verder
Een gebied in de Belgische Kempen moet opnieuw ontwikkeld worden nadat het door autofabrieken verlaten is. Hiertoe probeert het K.A.S. investeerders te vinden. Een van de meestbelovende plannen wordt door Multimega.com ingediend. Alleen is het een duistere instelling, die tot alles bereid is om aandelen aan de man te brengen. Zo wordt het dochtertje van Claire ontvoerd en wordt zij gedwongen als spionne binnen het K.A.S. te werken. Haar echtgenoot wordt als makelaar in aandelen financieel uitgekleed en vermoord voordat hij kan gaan praten. De auteur heeft een omvangrijke roman met een ingewikkeld, maar knap uitgewerkt plot geschreven. Volop spanning, een knappe afwikkeling met toch iets van een open einde, want het brein achter de schermen wordt niet ontmaskerd. Af en toe krijgt de lezer het gevoel dat de schrijver te veel van de hak op de tak springt, maar zijn rake karakteriseringen maken dat grotendeels goed. Een thriller voor een grote groep liefhebbers. Normale druk.

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia