Boek
Nederlands

De marionettenspeler

Richard Schwartz (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
Havald en zijn bende proberen verder te gaan op hun queeste naar het legendarische Askir, maar een necromant bedreigt de koninklijke familie van Bessarein.
Titel
De marionettenspeler
Auteur
Richard Schwartz
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Herr der Puppen
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
415 p.
ISBN
9789024558551 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Havald en zijn reisgenoten zitten nog steeds in Gasalabad en proberen een manier te vinden om de agenten van Thalak te verslaan. In afwachting van het huwelijk tussen emira Faihlyd en haar verloofde Armin, wordt Havald verzocht om gebruik te maken van zijn bijzondere band met Soltar, de god van de doden. Hij ontdekt dat hun onzichtbare vijand veel machtiger is dan eerst werd aangenomen. Niet alleen is hij een bijzonder krachtige necromant, maar hij kan ook de vaardigheden, kennis en krachten van de mensen die hij gedood heeft overnemen en zo zijn magische vermogens uitbreiden. Het duistere vermoeden en de angst groeien, dat Balthasar toch zijn ondergang niet heeft gevonden ondanks het feit dat hem ‘uitschakelen’ bijna het leven kostte aan iedereen in het gezelschap. Wanneer ook andere machten in Gasalabad een dreiging blijken te vormen voor Havald en Leandra, moeten zij nieuwe verbonden sluiten en oude vriendschappen op het spel zetten om hun levens en die van hun kameraden te redden…Lees verder
Vierde deel van een fantasy-serie. Havald en zijn bende krijgers proberen opnieuw de stadsstaat Bessarein te verlaten om verder te gaan met hun queeste naar het legendarische Askir, maar opnieuw komt er een samenzwering tussendoor. Een necromant bedreigt de koninklijke familie van Bessarein. Een overbodige herhaling van zetten doet wensen dat de schrijver eens vaart maakt. Het is niet zo dat dit een slecht, saai of vervelend boek is – het is geen van deze dingen – maar het helpt de plot niets vooruit. Voor lezers van de voorgaande delen van deze serie; niet afzonderlijk leesbaar, ondanks de samenvatting voorin van wat vooraf ging. Bevat namen- en woordenlijst; goede vertaling. Kleine druk.

Suggesties