Boek
Nederlands

Waar mijn hart ooit klopte

Sebastian Faulks (auteur), Dennis Keesmaat (vertaler)
Andere talen:

Besprekingen

Terugblik van een succesvolle psychiater op zijn werk, zijn leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en dat van zijn vader in de Eerste Wereldoorlog. Uitgenodigd door een hoogbejaarde, excentrieke neuroloog, die hem meer over zijn jonggestorven vader kan vertellen, bezoekt hij enkele malen een idyllisch eiland. Hun gesprekken over het geheugen en de zwakheid van de menselijke geest maken het boek interessanter, maar er zijn te veel verhaallijnen die zich te vaak verliezen in details, hoe boeiend die op zich ook zijn. Gaat dit over de ‘willekeur van de geschiedenis’ en de ‘waanzin van de oorlog’, zoals de omslag beweert? Misschien, maar er wordt veel tijd verspild aan het seksleven van de hoofdpersoon, de spanning wordt er iets te simpel ingehouden en het geheel is rommelig en lijkt niet ‘af’. De kritieken waren gemengd, maar overwegend positief.

Over Sebastian Faulks

CC BY 2.0 - Foto van/door Guy Aitchison from London, UK

Sebastian Charles Faulks (in Newbury, 20 april 1953) is een Engels journalist en schrijver.

Leven en werk

Faulks is de zoon van een rechter en studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge, en vervolgens kunstgeschiedenis. In 1975 begon hij te werken als leraar Frans aan de Internationale school te Londen, om in 1979 over te stappen naar de journalistiek. In 1986 werd hij feuilletonschrijver bij dagblad The Independent. Faulks werkte ook een tijdje voor de BBC-radio. Hij is getrouwd met zijn voormalige secretaresse Veronica Youlton en heeft drie kinderen.

Vanaf eind jaren tachtig legt Faulks zich vooral toe op het schrijverschap. Hij is vooral bekend als auteur van diverse bestsellers, veelal liefdesromans, zich afspelend op het toneel van de moderne geschiedenis. Het thema conflict staat op een of andere wijze altijd centraal, psychisch maar bijvoorbeeld ook op het slagveld, steeds benaderd vanuit sterk co…Lees verder op Wikipedia