Boek
Nederlands
Als een jonge leraar uit een viereneenhalf jaar durende coma bijkomt, blijkt hij een voorspellende gave te hebben, hetgeen een dramatische invloed heeft op hem en op zijn omgeving.
Titel
Dodelijk dilemma
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Henny van Gulik Ingrid Tóth
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dead zone
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
461 p.
ISBN
9789021043425 (paperback)

Besprekingen

In de jaren zeventig van de twintigste eeuw raakt de jonge John Smith betrokken bij een auto-ongeval, waarna hij enkele jaren in coma ligt. Wanneer hij eruit ontwaakt, is zijn vriendin Sarah getrouwd met een ander en heeft hij de gave om verleden en toekomst te zien van eenieder die hij aanraakt. Dan voorziet hij dat er een vreselijke wereldwijde catastrofe zal uitbreken als presidentskandidaat Greg Stillson het haalt. Stephen King (1947) is de Amerikaanse bestsellerauteur bij uitstek en publiceert meestal fantasy en horror. Deze 'politieke thriller met griezelinslag' is een van zijn betere werken en beschrijft het morele dilemma van een ziek man die ervan overtuigd is dat hij een monsterlijke toekomst moet afwenden. Voor een breed publiek dat tuk is op spannende boeken met een bepaald moraliteitsgehalte. Kleine druk.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hi…Lees verder op Wikipedia