Boek
Nederlands

Hotel Hartzeer : eerste hulp bij liefdesperikelen

Susan Smit (auteur), Marion Pauw (auteur)
+1
Hotel Hartzeer : eerste hulp bij liefdesperikelen
×
Hotel Hartzeer : eerste hulp bij liefdesperikelen Hotel Hartzeer : eerste hulp bij liefdesperikelen

Hotel Hartzeer : eerste hulp bij liefdesperikelen

Praktische adviezen voor het verwerken van verdriet na een verbroken relatie.
Titel
Hotel Hartzeer : eerste hulp bij liefdesperikelen
Auteur
Susan Smit Marion Pauw
Taal
Nederlands
Parallele titel
Hotel Hartzeer
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2017
350 p.
ISBN
9789048835416 (paperback)

Besprekingen

Twee bekende schrijfsters, ervaringsdeskundig met scheiding en verdriet, komen met een uitgewerkt verhaal van lief en leed, daarbij ondersteund door BN'ers die hetzelfde hebben meegemaakt. Zij noemen zichzelf 'hartzeeroverlevenden'. 'Zo ontredderd en onbemind voel je je als de liefde wordt opgezegd.' Maar als je zelf die liefde opzegt, kan de ellende even groot zijn. Een boek met praktische adviezen voor hen die pijn hebben door liefdesverdriet. Benut het verwerkingsproces en besef dat lijden kan louteren. Weet dat je afkickverschijnselen krijgt; je moet goed slapen want dat helpt om in balans te komen. Neem tijd. Schakel mensen in. Doorbreek de fixatie op je ex en kom bij jezelf uit. Het boek biedt veel ideeën om vorm te geven aan dit proces; het biedt houvast voor de beoogde doelgroep. Degelijk naar inhoud en met deskundige adviezen. Geen literatuuropgave. Voorkennis is wel nodig.

Over Susan Smit

Susan Smit (Leiden, 24 februari 1974) is een Nederlandse schrijfster, columniste en voormalig fotomodel.

Levensloop

Als internationaal fotomodel werkend vond Smit die wereld oppervlakkig en eenzaam. Daarnaast was ze zangeres van de groep JKP Project. Ze kreeg behoefte aan meer inhoud en ging Nederlands studeren. Hiervoor liep zij in het eerste halfjaar van 1997 stage bij het links-radicale actieblad Ravage. Op haar 26e studeerde ze aan de Universiteit van Amsterdam af in Culturele Studies, met Nederlandse Taal- en Letterkunde als hoofdvak.

Na een artikel geschreven te hebben over moderne heksen, verdiepte ze zich in de geschiedenis van hekserij. Ze leerde over magie en het effect van kruiden en begon rituelen uit te oefenen. Ze liet zich uiteindelijk als heks inwijden. Hekserij is volgens Smit geen geheimzinnig geloof waarbij een heks toverdrankjes brouwt en op een bezemsteel vliegt, maar een spiritueel iets. Hekser…Lees verder op Wikipedia