Boek
Nederlands

Sterrenbeeld : eenhoorn

+1
Sterrenbeeld : eenhoorn
×
Sterrenbeeld : eenhoorn Sterrenbeeld : eenhoorn

Sterrenbeeld : eenhoorn

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als Stella (ik-figuur) 16 jaar wordt, heeft ze maar één wens: ontmaagd worden door haar beroemde vriendje Alexander. Maar na een romantische nacht gaat Alexander op tournee en belandt Stella weer in Londen voor een showopdracht. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Seksualiteit
Titel
Sterrenbeeld : eenhoorn
Auteur
Sylvia Van Driessche 1976-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2015
204 p.
ISBN
9789089315007 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na een turbulente tijd als vriendin van de wereldberoemde zanger Alexander van de boyband UP! en een stage op de Londense Beautyschool is de Vlaamse Stella (ik-figuur) weer thuis. Als ze 16 jaar wordt heeft ze maar één wens: ontmaagd worden door Alexander. Na een romantische nacht gaat Alexander op tournee en belandt Stella weer in Londen voor een showopdracht. Stella's 'slippertje' zorgt voor een relatiebreuk met Alexander. Of dat nog goed komt? Dit derde deel* over Stella is geschreven in een vlotte stijl vanuit Stella, met voor pubermeiden herkenbare thema's zoals: verliefd zijn op een jongen uit een boyband, make-up, gierende hormonen, onzekerheid en vriendschap. De schrijfster is hoofdredactrice geweest van het jongerenblad Joepie en daardoor bekend met de leefwereld van jongeren. Modern taalgebruik (crap, OMG) met af en toe een Vlaams woord (zeker en vast, goesting). Het einde is zo geschreven dat een vierde deel waarschijnlijk is. Wensvervullend, zoetig meidenverhaal. Vanaf ca…Lees verder

Over Sylvia Van Driessche

Sylvia Van Driessche (4 september 1976) is een Belgische journalist en schrijver.

Levensloop

Van Driessche is de dochter van Vic Dennis, pseudoniem van Ernest Van Driessche. Begin 2009 werd ze hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie, waar ze Tinne Marant opvolgde. Van dit tijdschrift was haar vader in de tweede helft van de jaren 70 mede-oprichter. In april 2014 stopte Van Driessche als hoofdredacteur van Joepie. Ze werd opgevolgd door Niels Janssens.

In 2012 bracht ze het boek Liefste Joepie, 40 jaar stiekeme lezersbrieven uit. In 2013 schreef Van Driessche het jeugdboek Tussen De Sterren. Het vervolg hierop verscheen in 2014, getiteld Sterrenregen. Als derde boek in de reeks schreef ze Sterrenbeeld: eenhoorn (2015). Het vierde deel Sterrennachten kwam uit in april 2016.

Haar boek, Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs kwam uit in oktober…Lees verder op Wikipedia