Boek
Nederlands

Sterrennachten

+1
Sterrennachten
×
Sterrennachten Sterrennachten
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Stella (16, ik-figuur) mag als make-upartieste met de boyband UP! mee naar Amerika. Maar haar vriendje Alexander heeft inmiddels iemand anders en zij gaat ook mee. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
CHI, Chicklit (jeugd)
Titel
Sterrennachten
Auteur
Sylvia Van Driessche 1976-
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2016
201 p.
ISBN
9789089315786 (paperback)

Besprekingen

Met recht een ‘wegdroomverhaal’ genoemd, is dit een volstrekt onrealistisch verhaal over het 16-jarige Vlaamse meisje Stella, dat als ‘make-upartieste’ met de (Belgische) boyband UP! meereist naar Amerika, en haar liefdesverdriet over de verbroken relatie met haar boybander Alexander verwerkt. Tot overmaat van ramp reist ook het nieuwe lief van Alex mee, een onuitstaanbaar zangeresje, dat iedereen irriteert. Het reizen in een ‘vliegende tourbus’, compleet met badkamer, het verblijf in de duurste hotels, de modeontwerper die in zijn studio de duurste bruidskleding tevoorschijn tovert voor vriendin Tyra, het voortdurend live-chatten met BFF Charlie, die ook een relatie met een bandlid heeft, het zou allemaal ontsproten kunnen zijn aan het hoofd van gillende fans. In dit vierde deel* van de serie over Stella wordt duidelijk dat de jongelui elkaar kennen van de Beautyschool in Londen, waar ze een eigen make-uplijn ontwikkelen, en in contact komen met beroemdheden. De ontknoping van het vr…Lees verder

Over Sylvia Van Driessche

Sylvia Van Driessche (4 september 1976) is een Belgische journalist en schrijver.

Levensloop

Van Driessche is de dochter van Vic Dennis, pseudoniem van Ernest Van Driessche. Begin 2009 werd ze hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie, waar ze Tinne Marant opvolgde. Van dit tijdschrift was haar vader in de tweede helft van de jaren 70 mede-oprichter. In april 2014 stopte Van Driessche als hoofdredacteur van Joepie. Ze werd opgevolgd door Niels Janssens.

In 2012 bracht ze het boek Liefste Joepie, 40 jaar stiekeme lezersbrieven uit. In 2013 schreef Van Driessche het jeugdboek Tussen De Sterren. Het vervolg hierop verscheen in 2014, getiteld Sterrenregen. Als derde boek in de reeks schreef ze Sterrenbeeld: eenhoorn (2015). Het vierde deel Sterrennachten kwam uit in april 2016.

Haar boek, Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs kwam uit in oktober…Lees verder op Wikipedia