Dvd
Engels
Rechercheur Jane Rizzoli en forensisch onderzoeker Dr. Maura Isles lossen samen in Boston misdaadzaken op.
Bevat
Disc 1 We don't need another hero / Michael Zinberg (Afl. 1)
Disc 1 Living proof / Bethany Rooney (Afl. 2)
Disc 1 Sailor man / Michael Zinberg (Afl. 3)
Disc 1 Brown eyed girl / Mark Haber (Afl. 4)
Disc 2 Don't hate the player / Holly Dale (Afl. 5)
Disc 2 Rebel without a pauze / Nelson McCormick (Afl. 6)
Disc 2 Bloodlines / Michael Zinberg (Afl. 7)
Disc 2 My own worst enemy / Terrence O'Hara (Afl. 8)
Disc 3 Gone daddy gone / Fred Toye (Afl. 9)
Disc 3 Remember me / Randy Zisk (Afl. 10)
Disc 3 Can I get a witness? / Andy Wolk (Afl. 11)
Disc 3 He ain't heavy, he's my brother / Steve Robin (Afl. 12)
Disc 4 Seventeen ain't so sweet / Rod Holcomb (Afl. 13)
Disc 4 Don't stop dancing, girl / Mark Haber (Afl. 14)
Disc 4 Burning down the house / Michael Zinberg (Afl. 15)
Titel
Rizzoli & Isles. Seizoen 2
Naar het werk van
Tess Gerritsen
Componist
James S. Levine 1974-
Acteur
Angie Harmon Sasha Alexander Lee Thompson Young
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2012
4 dvd-video's
Speelduur
600 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Noors, Fins, Zweeds, Engels voor slechthorenden Naar de boeken van Tess Gerritsen
EAN
5051888091647

Besprekingen

De Amerikaanse misdaadserie 'Rizzoli & Isles' draait om twee vrouwen: rechercheur Jane Rizzoli (Angie Harmon) en patholoog-anatoom Maura Isles (Sasha Alexander) die samen misdaden oplossen in en rond Boston. Jane en Maura zijn slimme, hardwerkende vrouwen die niet bang zijn voor gevaar. Ze hebben verschillende karakters en komen uit een heel verschillend milieu, maar leren elkaar steeds meer waarderen. Deze personages zijn gebaseerd op de populaire boeken van Tess Gerritsen, maar alleen de pilotaflevering volgde het verhaal uit een boek, namelijk 'The apprentice' (De leerling). In seizoen 2 (2011) is Jane herstellende van een schotwond. De twee vrouwen krijgen te maken met zaken als moord, kidnapping en bankroof, maar ook met problemen in de privésfeer. Vijftien afleveringen, met extra's, waaronder een documentaire over het productieproces van aflevering 14.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties