Dvd
Nederlands

Functioneel naakt

Theo Maassen (uitvoerder)
Registratie van de theatershow van Theo Maassen
Onderwerp
Maassen, Theo
Titel
Functioneel naakt
Uitvoerder
Theo Maassen
Taal
Nederlands
Parallelle titel
TM4
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Maassen, 2004
1 dvd-video
Aantekening
Nederlands gesproken Paralleltitel ontleend aan houder
EAN
5413356655476

Besprekingen

Registratie van het vierde theaterprogramma van Theo Maassen. Dit is de eerste die op dvd is uitgebracht. Volgens de uitgever is 'Functioneel Naakt een psychoanalytische striptease van de eerste orde. De ziel van Maassen lijkt een geestelijk bordeel met de tekst 'Kutzooi' in neon op de gevel. Tegen betaling mogen de klanten zich verlustigen aan en vermaken met de Weltschmerz van een cabaretier. Een nerveuze, woedende eenling die uitvaart tegen de wereld die niet deugt. Algemeen Dagblad (13-2-'02): 'Het bizarre van Functioneel Naakt is dat een paar honderd mensen zich helemaal gek zitten te lachen om iemand die volslagen depressief is.' Naast het theaterprogramma bevat de dvd ook nog het filmdebuut van Maassen "De onterechte kampioen", een portret van een amateur pantomimer die hunkert naar succes; de videoclip "Doodsbedreiging"; een interview met Maartje van Wegen over dit nummer in NOVA.

Over Theo Maassen

CC BY 3.0 - Foto van/door Henck van Dijck

Theodorus Wilhelmus (Theo) Maassen (Oegstgeest, 8 december 1966) is een Nederlands cabaretier, acteur, presentator en regisseur. Kenmerkend voor zijn conferences zijn de harde humor, hoge grapdichtheid en maatschappijkritiek, met als terugkerende thema's: hypocrisie, commercialisering en conformisme.

Maassen is actief sinds 1990, het jaar waarin hij het eerste lid werd van Comedytrain en het prestigieuze cabaretfestival Cameretten won. Zijn eerste avondvullende show Bepaalde dingen ging in 1994 in première. Sindsdien heeft hij met tien verschillende cabaretprogramma's op de planken gestaan. Voor zijn show Tegen beter weten in (2006–2007) ontving hij de Prijs van de Kritiek, de Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs en de Poelifinario. Laatstgenoemde prijs won hij nogmaals in 2017 met Vankwaadtoterger. Zijn programma Zonder pardon (2008–2009) is de eerste cabaretvoorstelling die vertoond werd in de Nederlandse bioscopen. In 2013 verzorgde …Lees verder op Wikipedia