Digitale diensten

Je lidmaatschap biedt ook toegang tot heel wat digitale diensten van de bib.

Mijn Bibliotheek

Mijn bibliotheek

Lid van de bib? Dan kan je in Mijn Bibliotheek heel makkelijk online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten.

E-boeken via cloudLibrary

banner e-boeken man met televisie

Leen e-boeken uit via de bib op een eigen toestel naar keuze. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel op het cloudLibrary-platform om het aanbod te ontdekken en meteen je eerste e-boeken te lenen. 

Fundels

Fundels

Bundels vol fun! Gratis digitale prentenboeken en AVI-boekjes via 'Mijn Bibliotheek'.

Digitale kranten en tijdschriften

Zoek het eens op! Lees gratis digitaal kranten en tijdschriften in de bib of zoek in het krantenarchief. Als lid van de bib heb je ook gratis toegang tot het historisch krantenarchief van de Gazet van Antwerpen en Gazet van Mechelen.

Digipunt

digibank

In bib de Fé kan je tijdens de openingsuren 2 uur per dag gebruik maken van een computer. Je moet wel eerst een gratis lidmaatschap voor computergebruik aanvragen bij de balie in de bib. Daarna kan je met je lidkaart gebruik maken van de computers. Er is ook gratis wifi aanwezig in de bibliotheek en het Leescafé.

Op vaste momenten is een digihelper aanwezig om te helpen bij digitale vragen. Zowel wie op dat moment gebruik maakt van de computers van de bib, als personen die een digitale vraag hebben over een eigen toestel dat ze meebrengen (laptop, tablet, smartphone) kunnen bij de digihelper terecht. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De digihelper is aanwezig op: maandag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 12 uur en donderdag van 15 tot 17 uur. 

Digipunt is een onderdeel van de Lierse digibank, een plaats waar je terecht kan om digitaal handiger te worden.

Leen een e-reader

e-reader

Nieuwsgierig naar elektronisch lezen? Leen dan een van de 10 e-readers van de bib om te proberen.

Eerste hulp bij e-boeken

KOBO lezen

Raak je niet wijs uit het online ontlenen van e-boeken via cloudLibrary? Loopt het programma steeds vast of krijg je geen boeken van je pc naar je tablet? Vraag dan raad aan een bibliotheekmedewerker tijdens een persoonlijke afspraak. TIP: Neem zeker je toestel mee (tablet en eventueel laptop).

Mijn Leestipper

Krijg elke maand persoonlijke leestips uit de bibliotheekcollectie