de Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Lees je mee?

leesjury

Lezen, stemmen, feesten!

In de Leesjury lees je tussen september en april een aantal boeken. Je denkt erover na en praat erover, samen met andere leeftijdsgenoten in je leesgroep. Er zijn 7 leesgroepen: voor 4 tot 6, 6 tot 8, 8 tot 10, 10 tot 12, 12 tot 14, 14 tot 16 jaar en 16+. Elke groep leest een aantal boeken per jaar (zes of acht, afhankelijk van de groep). Daarna kies je je favoriete boek en is het tijd om te feesten! 

Welke boeken lees je?

Op www.deleesjury.be ontdek je welke boeken er dit jaar gelezen worden. Welke boeken je leest, hangt af van je groep. Het is een gevarieerde leeslijst uit het recente aanbod Nederlandstalige en vertaalde literatuur.  Er zit afwisseling qua genre, moeilijkheidsgraad en thema’s. Op die manier kan je je leeshorizon verruimen.

Lid worden?

De inschrijvingen voor leesjaar 2022-2023 zijn gesloten. In juni 2023 kan je je opnieuw inschrijven voor het volgende leesjaar. 

leesjury banner

We zoeken nog enthousiaste begeleiders

Ik wil een leesgroep begeleiden!