Een Londense politie-inspecteur ontdekt raakvlakken tussen de verdwijning van twee kinderen.
Titre
De ziener
Auteur
Belinda Bauer
Traducteur
Valérie Janssen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The shut eye
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
348 p.
ISBN
9789400510746 (paperback)

Commentaires

De ziener

Eerste zin. John Marvel keek op zijn horloge.

Elke dag poetst Anna de piepkleine voetsporen die haar zoontje Daniel in het natte beton bij haar huis heeft achtergelaten. Die staan er sinds de dag dat haar man James de voordeur heeft laten openstaan. Sindsdien is er van de peuter geen spoor meer. Politieman John Marvel, geobsedeerd door de eerdere verdwijning van de twaalfjarige Edie, raakt door een verloren gelopen poedel en een mysterieuze foto ervan overtuigd dat de twee zaken iets met elkaar te maken heeft. De kloof tussen Anna en James kon intussen niet dieper zijn. Zij raakt in de ban van een helderziende, hij drinkt en werkt en drinkt.

Bij Belinda Bauer waart het onheil dicht bij huis rond. Haar mensen zijn van vlees en bloed en het is onmogelijk om niet mee te voelen met Daniels ouders en de verdwenen kinderen – zelfs voor de dader kun je uiteindelijk wat sympathie opbrengen. Bauers misdaadromans zijn geen escapistische uitvergroting van wat je nooit zal overkomen of van groteske gruwel. Nee, ze zijn vrij e…Lire la suite

Daniel, de vierjarige zoon van Anna en James Buck, verdween vier maanden geleden spoorloos in Londen, slechts vijf voetafdrukken in beton achterlatend als teken, dat hij ooit bestaan heeft. Anna leeft op het randje van waanzin, maar krijgt hoop, als ze hoort over de helderziende Richard Latham. Misschien heeft hij aanwijzingen over wat er met haar zoon is gebeurd. Maar Latham is niet de enige helderziende. Ondertussen werkt inspecteur John Marvel aan een vermissingszaak van een twaalfjarig meisje dat al ruim een jaar verdwenen is. Latham gaf hierin zonder succes zijn visie. Marvel komt Latham weer tegen in de zoektocht naar een vermiste hond. De kille inspecteur, die de onderste steen boven haalt als het om waarheidsvinding gaat, ontdekt verbanden tussen de drie vermissingen. Er wordt verteld vanuit verschillend perspectief en toegewerkt naar een spannende climax. De personages zijn zeer geloofwaardig. De visioenen en emoties van de bijna waanzinnige moeder en het cynisme van de inspe…Lire la suite

À propos de Belinda Bauer

Belinda Bauer, née le 24 décembre 1962 en Angleterre, est une journaliste, scénariste et écrivaine britannique, auteure de roman policier, mise en lumière grâce à son premier roman intitulé Sous les bruyères (Blacklands), lauréat du Gold Dagger Award en 2010.

Biographie

Belinda Bauer grandit en Angleterre et en Afrique du Sud. Elle s'installe à Cardiff où elle travaille comme journaliste et scénariste pour la BBC. Elle publie en 2009 son premier roman, Blacklands (Sous les bruyères) avec lequel elle remporte le Gold Dagger Award en 2010. Elle a depuis publié trois autres romans. En France, ses livres sont publiés chez Fleuve noir et 10/18.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia