Livre
Néerlandais

Wat doe je met een doos?

Jane Yolen (auteur), Chris Sheban (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een meisje laat samen met een jongen en zijn hond zien wat je allemaal met een grote kartonnen doos kunt doen: gebruiken als bibliotheek, als sterrenkijkhoek, of ermee racen. Je kunt er natuurlijk ook op tekenen en zorgen dat het een strand wordt, of een gevaarlijk woud. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Wat doe je met een doos?
Auteur
Jane Yolen
Dessinateur
Chris Sheban
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
What to do with a box
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789044836806 (hardback)

Commentaires

Een jongen en zijn hond ontdekken een meisje in een grote kartonnen doos. Daarna laten ze zien wat je nog meer met een doos kunt doen: gebruiken als bibliotheek, als paleis, als geheime sterrenkijkhoek of verstopplek voor enge monsters. Als je op de doos tekent, kun je er van alles van maken: een landschap met zon, zand en zee of een woud met een verstopte alligator. De illustraties versterken de verbeelding, doordat op dozen gestempeld en geschilderd lijkt te zijn en veel bruintinten zijn gebruikt. De dozen lijken net echt. De personages blijven op afstand, omdat ze geen naam krijgen. Deze ode aan de fantasie van het kinderspel laat zien dat je met wegwerpmateriaal een eigen wereld kunt creëren. De lezer wordt direct aangesproken om mee te denken en te doen. Aan het eind wordt gevraagd: ‘Heb jij misschien nog een goed idee?’. De rijmende tekst loopt iets minder soepel dan in de originele Engelse versie. Een prentenboek in zachte kleurtinten, dat uitnodigt om samen een eigen ‘doosavon…Lire la suite

À propos de Jane Yolen

CC BY 3.0 - Image by Nightscream

Jane Yolen, née le 11 février 1939 à Manhattan aux États-Unis, est une éditrice et écrivain américaine de fantasy, de science-fiction et de livres pour enfants.

Biographie

Jane Hyatt Yolen est née et a grandi à New York. Ses parents sont tous deux dans le métier, sa mère écrivant des histoires courtes pour enfants et son père comme journaliste.

Peu de temps après sa naissance, ses parents déménagent en Californie pour quelques années, puis retournent à New York en 1943.

Elle suit ses études dans cette même ville, puis à Westport dans le Connecticut, avant de terminer un B.A. puis un master en science de l'éducation à l'Université du Massachusetts. Une fois ses études terminées, elle retourne à New York pour devenir éditrice et, selon ses propres mots, écrivain du week-end.

Sa première publication, un livre pour enf…En lire plus sur Wikipedia