Livre
Néerlandais

Vanuit het niets

Julia Navarro (auteur), Marjan Meijer (traducteur)

Bestsellerauteur Julia Navarro (Zeg me wie ik ben en Schiet maar, ik ben toch al dood) is terug met een spannende, meeslepende pageturner.

De tiener Abir Nasr is getuige van de moord op zijn familie tijdens een Israëlische legermissie in Zuid-Libanon. Hij zweert de rest van zijn leven op de schuldigen te jagen. Na de tragedie vindt Abir onderdak bij familie in Parijs, waar hij zich

Titre
Vanuit het niets
Auteur
Julia Navarro
Traducteur
Marjan Meijer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
De ninguna parte
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2022
383 p.
ISBN
9789028452312 (paperback)

Commentaires

Waarom Abir terrorist werd, en geen ingenieur

In de nieuwe roman van de Spaanse Julia Navarro, Vanuit het niets, is Brussel het toneel van terroristische aanslagen. Niet om ze recht te praten of te veroordelen, maar om aan te zetten tot nadenken over de complexiteit van zulke gebeurtenissen.

Julia Navarro's achtste roman Vanuit het niets draait om de Libanees-Franse Abir Nasr, wiens ouders en zusje voor zijn ogen worden doodgeschoten door Israëlische soldaten. Abir zweert ooit wraak te zullen nemen. Hij en zijn broertje Ismail komen terecht bij een streng religieuze familie in Parijs, die later naar Molenbeek in Brussel verhuist.

Terwijl Abirs nicht Noura de vrijere leefwijze van het Westen verkiest en verstoten wordt door de familie, worden Abir en Ismail door hun oom steeds meer naar de extremistische kant getrokken. Een vernederende afwijzing van Noura's vriendin Marion en het besef dat hij nooit werkelijk deel zal uitmaken van deze samenleving, zetten Abir ertoe aan om zijn plannen voor wraak in daden om te zetten.

Een andere hoofdpersoon is Jacob Baudin. Net als Abir is hij geboren in Libanon en als kind met zijn ouders naar Parijs verhuisd. Als op zijn twaalfde verjaardag zijn vader sterft, vertelt zijn moeder hem dat hij Joods is en dat ze naa…Lire la suite

À propos de Julia Navarro

CC BY-SA 4.0 - Image by Discasto

Julia Navarro, née le 8 octobre 1953 à Madrid, est une journaliste et écrivaine espagnole.

Biographie

Julia Navarro est, dans un premier temps, une journaliste politique pendant 35 ans environ. Elle entame cette carrière professionnelle lorsque la transition espagnole fait ses premiers pas, de la dictature du caudillo Francisco Franco, mort en 1975, à la démocratie. Ses premiers ouvrages sont liés à cette activité de commentateur et analyste politique comme PSOE: El desafío socialista publié en 1977 ou encore Nosotros, la transición en 1995.

Puis elle aborde la littérature de fiction sur des thèmes à caractère historique : La Hermandad de la Sábana Santa [La Confrérie du drap] part de l'énigme du linceul qui aurait couvert le corps Christ après sa crucifixion, La Bibl…En lire plus sur Wikipedia