Senioren

Kranten en tijdschriften

Ontdek onze uitgebreide kranten- en tijdschriftencollectie die opgesteld is in het Leescafé. Het Leescafé biedt de bezoeker een keuze uit een 250-tal titels van kranten, tijdschriften en opiniebladen.

 

Online kranten

Is je krant niet beschikbaar en ben je in de bibliotheek? Begin meteen te lezen op een computer van de bib of op je eigen laptop, tablet of smartphone via bibliotheek.gopress.be. Wij zetten je uiteraard graag op weg!

 

Gratis Internet en Wifi

Je kan ook gratis surfen op het internet in de bibliotheek. We hebben 14 internetcomputers ter beschikking die je 2 uur per dag gratis kan gebruiken indien je bibliotheeklid bent.

Je kan ook surfen op ons Wifinetwerk. Hiervoor heb je een toegangscode nodig die 1 jaar geldig blijft. OPGELET! per apparaat het je een nieuwe code nodig bvb. 1 voor je smartphone en 1 voor je tablet.

 

Leesgroepen

De bibliotheek heeft 3 leegroepen voor volwassenen, de Colibrantleeskring, De Minnebrugleeskring, en de Symphorosaleeskring. Elke leeskring leest een tiental boeken per jaar en komt samen in de bibliotheek met een begeleider.  Wil je graag meer info contacteer dan de bib of stuur een mailtje naar bibliotheek@lier.be.

 

Aangepaste collectie

 

GROOTLETTERBOEKEN

Van boeken genieten ondanks een verminderd gezichtsvermogen? Het kan in de bibliotheek. Probeer onze collectie boeken in grote letter. Deze collectie bevat thrillers, romantische verhalen én literaire romans. 
 

LUISTERBOEKEN

Luisterboeken kunnen ook een goed alternatief zijn. De bibliotheek heeft verschillende romans en verhalen die door de auteur zelf of door een geoefende stem zijn ingelezen.


DAISYBOEKEN

De bibliotheek beschikt over een wisselcollectie luisterboeken op cd-rom: Daisyboeken. De bibliotheek kan op aanvraag ook nog andere luisterboeken aanvragen bij de Luisterpuntbibliotheek. De Luisterpuntbibliotheek is er voor blinden, slechtziende bejaarden, bedlegerige personen, mensen met spierziekten, dyslectische kinderen en alle andere mensen die niet meer geholpen kunnen worden met een traditioneel boek.

Meer informatie in de bibliotheek of op https://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl

 

Cursussen

Doorheen het jaar worden heel wat dagcursussen talen en ICT georganiseerd in de zaaltjes van het leescafé ook wel CC Colibrant. Deze opleidingen worden door het Centrum voor Volwassenen Onderwijs ( CVO Lier Borgerhout ) gegeven. Meer informatie kan je terugvinden op hun website https://www.cvolierborgerhout.be of informeer in de bibliotheek zelf voor alle opties.

 

Met kleinkinderen

De bib is ook een fijne plek om langs te komen met je kleinkinderen. Onze jeugdhoek is er ook voor de allerkleinste met een leuk leeshoekje en wat speelgoed.

Kom je op ook graag langs met je kleinkinderen voor een leuke activiteit? Op geregelde tijdstippen organiseren we voorleesuurtjes voor bengels van 3 tot 6. Je kan de vertellers terugvinden in het zaaltje BLIP, achteraan in de jeugdafdeling. Data kan je terugvinden op de website en op onze wenskaarten in de bib.