Afhaalbib

Om de verspreiding van het Coronavirus in te dijken, sluiten bib & leescafé van 13 tot en met 19 april.

Lees hier alles over onze alternatieve dienstverlening voor bestaande leden.

De bibliotheek blijft gesloten voor het publiek tot en met 19 april als voorzorgsmaatregel om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Nu iedereen zoveel mogelijk alle sociaal contact moet vermijden, is de bibliotheekcollectie echter belangrijker dan ooit. We blijven de collectie dan ook openstellen via een afhaalbib.

Hoe materialen bestellen?

Je kan enkel materialen ontlenen door ze vooraf gratis te bestellen. Kijk eerst in de catalogus van de bib of de materialen aanwezig zijn. Alleen materialen die aanwezig zijn kan je gratis bestellen.

LET OP! We kunnen niet garanderen dat alle materialen die je bestelt, geleverd kunnen worden. Het kan zijn dat een andere lener het ook besteld heeft. Alle bestellingen worden chronologisch verwerkt. Indien een werk van je keuze niet aanwezig is, voorzien we een  alternatief of gelijkaardig materiaal.

Je kan reserveren op volgende manieren:

• Met dit bestelformulier
  • Telefonisch op  03 480 11 96. Wij vullen mee het online formulier met je in. We zijn telefonische bereikbaar tijdens de kantooruren van 9-12 en van 14-17u. Denk wel even op voorhand na wat je graag wenst. Hou je lijstje dus klaar!

Wanneer we alles voor je verzameld hebben, ontvang je een bevestiging per mail of telefoon.

Het ophalen gebeurt tijdens de vooropgestelde afhaalmomenten. Je kan er max. 1 kiezen. Let op voor 13u bestellen is de volgende dag het eerste afhaalmoment komen ophalen!

Je bestelling blijft 1 dag beschikbaar voor afhaling. Daarna worden ze opnieuw vrijgegeven voor andere gebruikers. Kan je uitzonderlijk niet komen? Contacteer ons dan telefonisch op 03 480 11 96 voor een nieuw afhaalmoment.

• Aantal materialen per lenerskaart: tot 19 april mag je max. 4 materialen per lenerskaart reserveren. Het maximaal aantal materialen per kaart blijft 10.
  • Alle materialen worden door ons op je lidkaart gezet en hygiënisch in pakketten klaargezet.

Op vertoon van je lidkaart (paspoort of smartcard) kan je ophalen tijdens het voorziene afhaalmoment. Voor families: graag per kaart bestellen anders verliezen wij het overzicht.

• De standaard uitleentermijn voor alle materialen is 4 weken (ook DVD's) . Nadien verlengen kan via de gebruikelijke manieren.

LET OP! Enkel bestaande leden kunnen gebruik maken van deze service, we kunnen geen nieuwe inschrijvingen verwerken.

Reserveren van uitgeleende materialen

Dit kan tegen betaling van 0,80 euro per item via Mijn Bibliotheek of mail naar bibliotheek@lier.be. In dit geval word je verwittigd wanneer het materiaal beschikbaar is voor afhaling.

Hoe materialen inleveren?

Inleveren kan gedurende deze periode enkel via de inleverschuif. Materialen die je nog thuis had, werden automatisch verlengd,.

Vraag of meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen via bibliotheek@lier.be of tel. 03 480 11 96