Hoe werkt de bib?

Lid worden

smartcard

Om lid te worden meld je je aan de balie met een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart of verblijfsvergunning). Jouw e-ID doet dienst als bibliotheekkaart. Heb je geen e-ID, dan krijg je een smartcard.

Wanneer je je inschrijft in de bib ga je ook akkoord met de privacyverklaring van het bibliotheeksysteem.

Het lidmaatschap is een jaar geldig en kost per jaar:

  • 18 jaar of ouder: € 5
  • jonger dan 18 jaar: gratis
  • houder UiTPAS met kansentarief of European Disability Card: € 1
  • leerkracht op vertoon van geldige lerarenkaart: gratis

Als lid van bibliotheek de Fé kan je ook lenen in de andere bibliotheken van Regiobib Rivierenland.

Als lid van de bib ga je akkoord met de geldende regels en tarieven van de bibliotheek. Je vindt deze in het gebruikersreglement. Een volledig tariefoverzicht van materialen en diensten vind je in het retributiereglement

Lenen, leentermijnen en verlengen

Lenen is gratis. Per lidmaatschap kan je kan max. 15 materialen tegelijk uitlenen (waarvan maximaal één game en maximaal 2 sprinters). De leentermijn bedraagt 4 weken voor alle materialen, uitgezonderd van de collectie sprinters (2 weken) en e-boeken (6 weken).

De leentermijn kan je eenmaal met 4 weken verlengen, uitgezonderd gereserveerde werken, sprinters en materialen van bibliotheken buiten Regiobib Rivierenland. De leentermijn verlengen is mogelijk op de website van de bibliotheek (via "Mijn bibliotheek"), ter plaatse in de bibliotheek, of telefonisch (tijdens de openingstijden).

Ben je onder 12 jaar? Dan kan je enkel materialen uit de jeugdcollectie lenen.

Te laat?

De bibliotheek rekent een boete aan per materiaal en per dag dat het te laat is ingeleverd. De boete bedraagt €0,10 per materiaal, per dag. Betalingen kunnen cash en met bancontact (ook contactloos) aan de betaalautomaat.

Terugbrengen

Je brengt de materialen terug in de bibliotheek waar je ze uitleende. Je gebruikt hiervoor de zelfservice tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct registeren van de materialen. Twijfel je? Spreek een bibliotheekmedewerker aan. 

inleverschuif

Wanneer de bibliotheek gesloten is kan je geleende materialen binnenbrengen via de inleverschuif. De inleverschuif vind je aan de witte poort, rechts van de hoofdingang van de bib.

De materialen worden het volgende moment dat de bibliotheek open is ingenomen. Bijvoorbeeld:

  • Je boeken moeten zaterdag binnen zijn. Je komt ze zaterdag voor 10u in de inleverschuif deponeren. De bibliotheek gaat open om 10u, je boeken worden ingenomen en zijn op tijd binnengebracht.
  • Je boeken moeten zaterdag binnen zijn. Je komt ze zaterdag om 18 uur in de inleverschuif deponeren. Het eerstvolgende moment dat de bibliotheek open is is maandag. Je boeken worden dan pas ingenomen. Ze zijn een dag te laat binnengebracht.

Reserveren 

Zeker zijn dat je een bepaald materiaal kan uitlenen? Reserveer dan gratis het materiaal. Een reservering plaatsen kan online (via ‘Mijn Bibliotheek’) of aan de balie in de bibliotheek. Je kan maximaal 3 materialen tegelijk reserveren. Als een gereserveerd materiaal beschikbaar is, brengen we je hiervan op de hoogte via mail of brief. We houden het gereserveerde materiaal tien kalenderdagen voor jou opzij.

Computers, internet en printen

Als je lid bent van de bibliotheek kan je 2 uur per dag gebruik maken van onze internetcomputers. Gebruik je enkel de computers en doe je verder geen uitleningen in de bib? Dan kan je een gratis computerlidmaatschap aanvragen aan de balie. Er is ook wifi aanwezig in de bibliotheek en het Leescafé. Log hiervoor aan bij de startpagina van je browser en ga akkoord met de voorwaarden.

computer

In de bib kan je afdrukken via de computer:
A4 zwart wit = 0,10 euro
A4 kleur = 0,50 euro
A3 zwart wit = 0,20 euro
A3 kleur = 1 euro
kopiekaart = 2,5 euro (25 kopieën)

Ook scannen naar e-mail kan. Vraag dit aan de infobalie. Scannen naar USB kan via het kopieerapparaat.

Mijn Bibliotheek

Mijn bibliotheek

Lid van de bib? Dan kan je in Mijn Bibliotheek heel makkelijk online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten.

Veelgestelde vragen

faq

Hoe zoek ik in de catalogus? Hoe kan ik online materialen verlengen of reserveren met Mijn Bibliotheek? Bekijk het antwoord op de veelgestelde vragen.

Bib aan huis

bib aan huis

Lees je graag, maar raak je niet op eigen kracht in de Bib? De bib komt gratis naar je toe!