Luisterpuntbibliotheek

Banner luisterpunt illustratie

De bibliotheek voor mensen met een leesbeperking

Iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, kan een beroep doen op de Luisterpuntbibliotheek.

Het lidmaatschap van de Luisterpuntbibliotheek, boeken lenen en verzenden, is volledig gratis voor mensen met een leesbeperking. Je kan je registreren of aanmelden op mijn.luisterpuntbibliotheek.be.

Daisy-luisterboeken en brailleboeken

Luisterpunt heeft boeken beschikbaar in twee speciale vormen: Daisy-luisterboeken en brailleboeken. Van Pieter Aspe tot Khaled Hosseini, van Rik Coolsaet tot Herman De Coninck, van Bob Mendes tot Isabel Allende, van Danielle Steel tot Jef Geeraerts. Er is echt voor elk wat wils. Check hun aanbod via hun vernieuwde catalogus https://daisybraille.bibliotheek.be/ 

Als je voor Daisy-online kiest, kan je via de online catalogus 7 op 7 boeken op je boekenplank plaatsen en ze meteen lezen op je tablet of smartphone met de gratis Anderslezen-app.

Je krijgt de boeken thuisgestuurd

Heb je een leesbeperking (blinden, slechtzienden, mensen met dyslexie, MS- en afasiepatiënten ...) en heb je liever fysieke boeken? Dan werkt Luisterpunt als verzendbibliotheek: je krijgt de gewenste boeken thuisgestuurd in een aangepaste verpakking. Terugsturen doe je in dezelfde verpakking. Frankeren is niet nodig.

Bib de Fé heeft ook een kleine collectie Daisy-boeken en een paar Daisy-spelers. Vraag dus gerust meer info in de bib!