Bouw je school in Minecraft

In aanloop naar SHIFT gamefestival organiseert bib de Fé in samenwerking met Thomas More een gamewedstrijd voor scholen. Want games zijn meer dan entertainment alleen. Ze stimuleren de sociale en creatieve vaardigheden en ontwikkelen probleemoplossend denken. Tijdens de ‘Bouw je school in Minecraft’-wedstrijd dagen we alle scholen in Lier uit om samen met hun leerlingen een team te vormen en hun school na te bouwen in Minecraft. Een exacte kopie, een futuristische versie of eentje dat zo uit een fantasyverhaal komt? Jullie beslissen zelf hoe het schoolgebouw tot leven komt in Minecraft!  

Verloop wedstrijd

Minecraft

Tijdens de maand februari krijgen de leerlingen een tweetal weken om - op school of van thuis uit - samen aan dit project te werken. Tijdens het gamefestival stellen we de virtuele bouwwerken van alle deelnemende teams tentoon. Na afloop worden de verschillende prestaties van elk team beoordeeld door een jury bestaande uit Minecraft-experts en gastjuryleden en reiken we een prijs uit. Wie weet wordt jouw school wel uitgeroepen tot beste Minecraft-school! Elk deelnemend team krijgt ook een deelnamecertificaat voor hun inzet.

Dit project is een samenwerking met Thomas More Gaming. Het Thomas More-team zorgt voor de technische en ondersteunende kant tijdens het traject. Per school is er één contactpersoon (leerkracht, zorgcoördinator, ...) tussen de deelnemende leerlingen en Thomas More. Bij bevestiging van inschrijven aan de wedstrijd, voorzien we een infomoment op jouw school als opstart van het project. Vanaf dan kunnen de leerlingen op de school tijdens de pauze (indien er computers of laptops aanwezig zijn) of van thuis uit bouwen in Minecraft. Leerlingen die willen deelnemen moeten in het bezit zijn van een Minecraft-account om te spelen.

In het kort

Wat verwachten we van de school:

  • één contactpersoon (leerkracht, ouder, ...) doorgeven
  • Oproep doen bij hun leerlingen en geïnteresseerden verzamelen (affiches of flyers kunnen door ons voorzien worden)
  • Lijst opstellen van deelnemende leerlingen
  • Laptops/computers voorzien waar leerlingen tijdens pauzes op kunnen werken

Wat verwachten we van de leerlingen:

  • In het bezit zijn van een licentie voor Minecraft

Wat bieden wij in samenwerking met Thomas More:

  • Een veilige server waar duidelijke afspraken en regels vastgelegd zijn zodat er op een eerlijke en fijne manier gewerkt kan worden
  • Infomoment op de school (tijdens de week van 5-11 februari)
  • Technische ondersteuning tijdens de loop van het project
     

Interesse om met jouw school deel te nemen aan de Bouw je school in Minecraft-wedstrijd? Vul onderstaand formulier in. Heb je nog vragen over de wedstrijd? Stuur een mail naar bibliotheek@lier.be

Inschrijvingsformulier

Interesse om met jouw Lierse lagere school deel te nemen aan de 'Bouw je school in Minecraft'-wedstrijd? 🖥️ Meld je aan via onderstaand formulier. We bezorgen je alle verdere info over het project. 

De wedstrijd is een activiteit van SHIFT gamefestival Lier, vanuit een samenwerking tussen bibliotheek de Fé en Thomas More Gaming. 
 

Contactgegevens
Ik ben ...
Opmerkingen

Door het indienen van dit ingevulde formulier ga je akkoord met de verwerking en bescherming van je persoonsgegevens zoals omschreven in de Privacyverklaring