Regiobib Rivierenland

Vanaf oktober gaan de gemeentebesturen van Lier, Bonheiden, Duffel, Putte, Berlaar en Sint-Katelijne-Waver samen werken op het vlak van hun openbare bibliotheken on de noemer Regiobib Rivierenland – Een Sterk Verhaal.

 

De samenwerking biedt heel wat voordelen. Met één lenerskaart kan je dan terecht in alle aangesloten bibliotheken. Je kan ook boeken, dvd’s of cd’s van een andere bib gratis laten overkomen of zelf gaan ophalen. De catalogus zal gemeenschappelijk worden waardoor je meteen kan zien waar een materiaal beschikbaar is. Met deze samenwerking bundelen we ook de kennis, expertise en creativiteit van alle bibliotheekmedewerkers. Zo kan nog professioneler worden gewerkt en de dienstverlening uitgebreid worden met initiatieven rond leespromotie, digitale geletterdheid en culturele participatie. De bibliotheken slaan al enkele jaren de handen in elkaar voor de organisatie van bijvoorbeeld de Blikopener-lezingen. In samenwerking met  Avansa regio Mechelen staan dit najaar lezingen op het programma over kunst (Lier- 22 oktober door Kurt Van Eeghem) en over privacy (Bonheiden- 15 november door Tim Verheyden).

In oktober 2021 start de samenwerking voor de bibliotheken van Sint-Katelijne-Waver, Lier, Berlaar en Bonheiden. De gemeenten Putte en Duffel sluiten aan in de loop van 2022.

regiobib logo

Wijzigingen reglement

Met de toetreding tot Regiobib Rivierenland wijzen er een aantal dingen. We lijsten ze hier voor je op!

Openingsuren Regiobib

Met je lidmaatschap van de bib Lier kan je ook in de bibliotheken van de Regiobib terecht. Ontdek hier alle openingsuren.