Regiobib Rivierenland

De gemeentebesturen van Lier, Bonheiden, Berlaar, Sint-Katelijne-Waver, Putte, Duffel, Nijlen en Heist-op-den-Berg werken samen op het vlak van hun openbare bibliotheken onder de noemer Regiobib Rivierenland – Een Sterk Verhaal.

regiobib logo

De samenwerking biedt heel wat voordelen. Met één lenerskaart kan je dan terecht in alle aangesloten bibliotheken. Je kan boeken, dvd’s of cd’s van een andere bib gratis reserveren en gaan ophalen. De catalogus is gemeenschappelijk waardoor je meteen kan zien waar een materiaal beschikbaar is. Regiobib Rivierenland heeft een gemeenschappelijk gebruikersreglement dat in alle deelnemende bibliotheken geldt. Met deze samenwerking bundelen we ook de kennis, expertise en creativiteit van alle bibliotheekmedewerkers. Zo werken we nog professioneler en wordt de dienstverlening uitgebreid met initiatieven rond leespromotie, digitale geletterdheid en culturele participatie. De bibliotheken slaan al enkele jaren de handen in elkaar voor de organisatie van bijvoorbeeld de Blikopener-lezingen in samenwerking met Avansa regio Mechelen.

In oktober 2021 startte de samenwerking voor de bibliotheken van Sint-Katelijne-Waver, Lier, Berlaar en Bonheiden. De gemeenten Putte, Duffel, Nijlen en Heist-op-den-Berg sloten aan in 2022.

welkom in regiobib rivierenland