Veelgestelde vragen over de bib en corona

We zijn open! Heb je nog vragen over onze werking tijdens corona, kijk dan eerst even hier.

Maatregelen tegen corona

Welke maatregelen zijn er tijdens een bibbezoek?

Om alles voor iedereen veilig te houden, zijn er een paar maatregelen waar je mee rekening moet houden als je langskomt.

Openingsuren

Zijn er aangepaste openingsuren?

Ja we passen onze openingsuren aan om iedereen coronaproof te ontvangen, blijven we in de voormiddag gesloten.

Je bent maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag welkom van 15u tot 19.30u.

Woensdag openen we van 13.30u tot 19.30u en Zaterdag van 10.30u tot 14.30.

Wil je nog niet binnenkomen? Dan kan je weer terecht bij de afhaalbib en onze bib aan huis service.

OPGELET! Het leescafé is vanaf 19/10 tijdelijk gesloten. De leeszaal is ook pas open tijdens de openingsuren van de bib.

Hoe bibmateriaal terugbrengen?

Materialen terugbrengen kan weer in de bib.

Wil je nog niet binnenkomen? Onze afhaalbib is weer actief en je kan ook nog steeds gebruik maken van onze bib aan huis service.

Materialen ontlenen

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Ja hoor, check onze openingsuren hier.

Wil je nog niet binnenkomen in de bib? Dan kan je weer gebruik maken van onze afhaalbib of  bib aan huis dienst.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Ja onze normale boetregeling is weer actief.

Kom je materialen dus weer op tijd binnenbrengen en voorkom een boete.

Terugbrengen van materialen kan tijdens onze openingsuren in de inleverschuif als we gesloten zijn.

Verlengen

Hoe kan ik materialen verlengen?

Verlengen kan  in de bib, telefonisch, via mail of via Mijn bibliotheek.

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, hoe haal ik dit af?

Als je een reservatie plaatste of een IBL aanvroeg, kan je die - na bericht dat het materiaal klaarligt -komen ophalen tijdens de (aangepaste) openingsuren.

Als er iets voor je klaarstaat maar je wil nog niet binnenkomen, kan je het materiaal ook via de afhaalbib afhalen of via bib aan huis laten leveren.

Let op: een reservatie plaatsen kost 0.80€ per aanvraag.

Wat met activiteiten in de bib?

Momenteel organiseren we even geen (fysieke) activiteiten meer.

Hou je aan de regels en draag steeds een mondmasker wanneer je geen afstand kan houden!

Studeren

Kan ik komen studeren in de bib?

Neen, alle zitplaatsen werden weggenomen dus studeren zal je nu even thuis moeten doen.

We houden je op de hoogte wanneer we studeren en blokken weer structureel mogelijk maken in de bib!

Computergebruik

Kan ik de computer gebruiken?

Ja, je kan tijdens onze (aangepaste) openingsuren max. 30 minuten komen werken op een computer. We kunnen maar 6 pc’s tegelijk ter beschikking stellen om de afstand te garanderen. Printen en kopiëren kan, evenals betalen.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Gebruik dan bij voorkeur ons contactformulier.

Ja kan ook mailen naar bibliotheek@lier.be of bellen tijdens de kantooruren van 9-12 en van 14-17u.

Via mail of het contactformulier word je sowieso snel geholpen.

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib