Veelgestelde vragen over de bib en corona

Vanaf 10 juni heropent de bib! Heb je nog vragen, kijk eerst even hier.

Heropening

Wanneer gaan we weer open?

Vanaf woensdag 10 juni openen onze deuren weer!

Je bent elke dag welkom van 15u tot 19.30u en zaterdag van 10.30u tot 14.30.

Wil je nog niet binnenkomen? Dan kan je nog steeds  gebruik maken van onze afhaaldienst op maandag en vrijdag tussen 12u en 12.30u.

Hoe bibmateriaal terugbrengen?

Materialen terugbrengen kan weer in de bib.

Kom je enkel materialen terugbrengen of wil je nog niet binnenkomen? Onze inleverschuif is 24 op 24, 7 op 7 open.

Materialen ontlenen

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Zelf nieuw materiaal komen ontlenen kan vanaf 10 juni.

Wil je nog niet binnenkomen in de bib? Dan kan je nog steeds gebruik maken van onze afhaaldienst. Ophalen kan dan op maandag en vrijdag tussen 12u en 12.30u.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Vanaf 10 juni, als de bib heropend, start ook de normale boeteregeling weer op.

Kom je materialen dus weer op tijd binnenbrengen en voorkom een boete.

Terugbrengen van materialen kan tijdens onze openingsuren en de inleverschuif is 7/7 open 24 op 24.

Verlengen

Hoe kan ik materialen verlengen?

Verlengen kan weer in de bib, telefonisch, via mail of via Mijn bibliotheek.

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Als je een reservatie plaatste of een IBL aanvroeg, kan je die - na bericht dat het materiaal klaarligt - weer komen ophalen tijdens de (aangepaste) openingsuren.

Als er iets voor je klaarstaat maar je wil nog niet binnenkomen, kan je ook via ons formulier van de afhaalbib aangeven dat je een reservatie of IBL graag komt ophalen bij de afhaalbib.

Een nieuwe reservatie plaatsen kan ook weer en kost 0.80€ per aanvraag.

Activiteiten

Ik had ingeschreven of was van plan om voor een activiteit naar de bib te komen.

Alle activiteiten (lezingen, leesclubs, vertelsalon, schoolbezoeken ...) worden nog even niet opgestart. We houden je op de hoogte wanneer deze weer kunnen plaatshebben.

Studeren

Kan ik komen studeren in de bib?

Neen, voorlopig is het niet mogelijk om in de bib te komen studeren. Je kan wel terecht op de studieplekken van de Academie voor Muziek, Woord en Dans SAMWD.

Lees er hier meer over!

Computergebruik

Kan ik de computer gebruiken?

Ja, je kan tijdens onze (aangepaste) openingsuren weer komen werken op een computer. We kunnen maar 6 pc’s tegelijk ter beschikking stellen om de afstand te garanderen. Printen en kopiëren kan, evenals betalen.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Gebruik dan bij voorkeur ons contactformulier.

Ja kan ook mailen naar bibliotheek@lier.be of bellen tijdens de kantooruren van 9-12 en van 14-17u.

Via mail of het contactformulier word je sowieso snel geholpen.

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Lerarenkaart ophalen

Normaal kan je je lerarenkaart ophalen tot eind juli.

Vergeet zeker je oude lerarenkaart of ID-kaart niet!

Heb je andere vragen? Contacteer dan even Klasse zelf via secretariaat@klasse.be of bel 02 553 67 82.