Aanbod voor volwassenen

Aangepaste collectie

grootletter boek

De bib heeft ook heel wat materialen voor mensen die niet meer geholpen kunnen worden met een traditioneel boek. Misschien is een grootletterboek of Daisy-boek wel iets voor jou?

Mijn Bibliotheek

Mijn bibliotheek

Lid van de bib? Dan kan je in Mijn Bibliotheek heel makkelijk online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten.

Digitale aanbod

digitaal

Je lidmaatschap biedt ook toegang tot heel wat digitale diensten van de bib. Leen e-boeken uit op een eigen toestel of leen een e-reader van de bib om te proberen. Blader door digitale kranten of tijdschriften of krijg toegang tot een online leerplatform. 

Bib aan huis

bib aan huis

Lees jij graag, maar raak je niet op eigen kracht in de bib? Maak dan gebruik van onze bib aan huis service waarbij de bibliotheek gratis naar je toe komt!

Zadenbib

zadenbib

Je kan niet enkel terecht in de bib voor leesvoer maar ook voor zaaigoed! Ontdek onze zadenbib waar je zaden kan uitlenen en binnenbrengen.

Leesgroepen

hartje boek

De bibliotheek heeft vier leegroepen voor volwassenen: de Colibrantleeskring, de Minnebrugleeskring, de Symphorosaleeskring en De Leeswereld, een leesgroep voor andertaligen.

Formulierenhulp

formulieren rekenmachine handen

Ben je de weg kwijt in je administratie, moeite met de digitale vooruitgang of begrijp je de inhoud van een brief niet helemaal? Voor al deze vragen kan je gratis terecht bij FormuLIERenhulp, een samenwerking tussen de stad en het OCMW van Lier en de vzw Mondiale Werken.

Ontdek hoe het werkt en waar je terecht kan

vertelparadijs

Helpende handen gezocht!

Bekijk alle vacatures

nieuw voor volwassenen

Vind je een titel niet? Vraag ernaar!

We helpen je graag verder bij het vinden van een exemplaar (uit een andere bib) of nemen jouw suggestie mee in toekomstige aankopen.