Voorleesweek

Voorleesweek 2022 -  affiche

Lezen met je oren

Voorleesweek 19 - 27 november

Wie goed luistert, leest meer!

Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn.

Beleef het mee in onze bibliotheek

Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. In onze bibliotheek doen we daar enthousiast aan mee. Kom langs!

Lees voor uit onze collectie

Geen voorlezers in huis? Dan is er nog altijd de Voorleesclub.

In dit programma van VRT en De Chinezen lezen bekende voorlezers voor aan hun kinderen, fans, neefjes en nichtjes, buurkinderen ... De afbeeldingen uit het voorleesboek worden geanimeerd getoond. Een ideaal voorleestussendoortje voor alle leeftijden.

De eerste afleveringen van de Voorleesclub werden uitgezonden tijdens Voorleesweek 2021, maar de achttien afleveringen zijn nog steeds te bekijken via VRT Max. Je ziet er onder andere Linde Merckpoel, Martine Tanghe, Showbizz Bart en Leo Timmers.