Werken en studeren

Het hele jaar door kan je terecht in de bibliotheek om te studeren. Je kan een rustige plaats zoeken in de bib of in het Leescafé.

Internet

computer

Als je lid bent van de bibliotheek kan je 2 uur per dag gebruik maken van onze internetcomputers. Wil je enkel gebruikmaken van de computer en doe je verder geen uitleningen in de bib? Dan kan je een gratis lidmaatschap voor computergebruik aanvragen aan de balie.

Er is ook wifi aanwezig in de bibliotheek en het Leescafé.

Printen en kopiëren

printer

In de bib kan je afdrukken via de computer.
A4 zwart wit = 0,10 euro
A4 kleur = 0,50 euro
A3 zwart wit = 0,20 euro
A3 kleur = 1 euro
kopiekaart = 2,5 euro (25 kopieën ).

Ook scannen naar e-mail kan. Vraag dit aan de infobalie. Scannen naar USB kan via het kopieerapparaat.

Stille ruimte

Ben je op zoek naar een rustige plek voor wat studie of werk?

In het lokaal links van het tooglokaal in het leescafé, werd een stilteruimte voorzien. Hier kan je in alle rust lezen en werken en mag niet gepraat worden. De poëzieboeken en theaterteksten staan hier ook opgesteld.

Bloklocatie

studerend meisje in de bibliotheek

Studeren in een rustige omgeving, samen met lotgenoten? De bib voorziet speciale is één van de bloklocaties in Lier van 16 mei t/m 30 juni.

In de stille ruimte zijn 7 plaatsen beschikbaar (toegang via het Leescafé). Je bent welkom tijdens de openingsuren op maandag en vrijdag van 10 tot 17u, dinsdag tot donderdag van 10 tot 20u. Reserveren is niet nodig. Opgelet: tijdens het weekend en op 26, 27 mei en 6 juni zijn er geen studieplekken beschikbaar.