Werken en studeren

Het hele jaar door kan je terecht in de bibliotheek om te studeren. Je kan een rustige plaats zoeken in de bib of in het Leescafé.

Digipunt

computer

In bib de Fé kan je tijdens de openingsuren 2 uur per dag gebruik maken van een computer. Je moet wel eerst een gratis lidmaatschap voor computergebruik aanvragen bij de balie in de bib. Daarna kan je met je lidkaart gebruik maken van de computers. Er is ook gratis wifi aanwezig in de bibliotheek en het Leescafé.

Op vaste momenten is een digihelper aanwezig om te helpen bij digitale vragen. Zowel wie op dat moment gebruik maakt van de computers van de bib, als personen die een digitale vraag hebben over een eigen toestel dat ze meebrengen (laptop, tablet, smartphone) kunnen bij de digihelper terecht. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De digihelper is aanwezig op: maandag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 12 uur en donderdag van 15 tot 17 uur. 

Printen en kopiëren

printer

In de bib kan je afdrukken via de computer.
A4 zwart wit = 0,10 euro
A4 kleur = 0,50 euro
A3 zwart wit = 0,20 euro
A3 kleur = 1 euro
kopiekaart = 2,5 euro (25 kopieën ).

Ook scannen naar e-mail kan. Vraag dit aan de infobalie. Scannen naar USB kan via het kopieerapparaat.

Stille ruimte

Ben je op zoek naar een rustige plek voor wat studie of werk?

In het lokaal links van het tooglokaal in het leescafé, werd een stilteruimte voorzien. Hier kan je in alle rust lezen en werken en mag niet gepraat worden. De poëzieboeken en theaterteksten staan hier ook opgesteld.

Bloklocatie

studerend meisje in de bibliotheek

Van 18 december tot en met 21 januari kunnen studenten tijdens de week rustig studeren in de Colibrantkapel, ingang via Deensestraat 6. We voorzien 24 plaatsen, reserveren is niet nodig.

Wanneer kan je komen studeren?  
Maandag en vrijdag: 10u - 17 uur
Dinsdag, woensdag en donderdag: 10 - 20 uur

Let op: Er zijn geen studeerplekken in de Colibrant op zaterdag en zondag. Ook op feestdagen (maandag 25 december, dinsdag 26 december, maandag 1 januari en dinsdag 2 januari) is de bib gesloten en kan je niet studeren in de Colbrant.